dinsdag 13 februari 2018

Roy May weer directeur van het Directoraat der Belastingen

May benoemd door Raad van Ministers op voordracht van minister Hoefdraad van Financiën


Per 15 februari zal Roy May opnieuw de leiding hebben over het Directoraat der Belastingen. Hij is gisteren in deze functie benoemd door de Raad van Ministers op voordracht van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Dit meldt Starnieuws vandaag, dinsdag 13 februari 2018.

In september 2010 is May ontheven als directeur van Financiën.

'De ontheffing heeft niets te maken met koppensnellen. De belasting directeur heeft er zelf voor gekozen een eind te maken aan zijn dienstverband. Hij neemt zijn opgespaarde vakantiedagen van bijkans anderhalf jaar op om daarna eervol ontslag te krijgen. Hij gaat dan ook met pensioen, omdat hij 60 jaar wordt.' Dit zei toenmalige minister van Financiën, Wonnie Boedhoe, op een persconferentie toen over het vertrek van May.

Boedhoe legt uit dat het in ambtelijke dienst nodig was om May te ontheffen uit zijn functie en hem ter beschikking te stellen van de minister.

De aanstelling is op basis van arbeidsovereenkomst, meldt het Nationaal Informatie Instituut vandaag.

May heeft 25 jaar bij de belastingdienst gezeten en heeft 17 jaar gediend als directeur. In zijn nieuwe rol zal de directeur leiding geven aan het intensief hervormingstraject dat sinds augustus 2015 is ingezet. Binnen dit traject is de introductie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde (BTW) de meest ingrijpende hervorming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten