dinsdag 13 februari 2018

Drie mannen op J.A. Pengelluchthaven opgepakt met jaguartanden en ruw goud in bezit

Een deel van de jaguartanden tot sieraad verwerkt

(Bron foto: Korps Politie Suriname)
- Verdachten na betaling van een 'fikse' boete weer in vrijheid gesteld
- Onbekend is hoe de mannen aan de tanden zijn gekomen


Het Korps Politie Suriname heeft vandaag, dinsdag 13 februari 2018, pas bekendgemaakt dat de douane op dinsdag 23 januari drie vertrekkende passagiers op de Johan Adolf Pengelluchthaven heeft aangehouden met in hun bezit een aantal jaguartanden. Het gaat om de 28-jarige J.L., B.L. (42) en J.C. (45).

Bij visitatie stuitte het douanepersoneel op de jaguartanden, waarvan een deel tot sieraad is verwerkt. Ook hadden de verdachten een hoeveelheid ruw goud bij zich die zij niet hadden aangegeven.

Na de aanhouding zijn de verdachten met alle in beslag genomen goederen overgedragen aan de afdeling Fraude van de politie. De drie verdachten hebben met deze handeling de Wet Economische Delicten overtreden.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie konden de reizigers de zaak buiten proces afhandelen. Na een fikse boete (de hoogte ervan wordt niet vermeld...., ook niet hoe de mannen aan de tanden zijn gekomen...) te hebben betaald zijn de verdachten na bij proces-verbaal te zijn gehoord, heengezonden.

Het is gebleken dat personen jaguartanden onder meer via Facebook ten verkoop aanbieden. Ingevolge de Jachtwet van 1954 is het verboden om beschermde dieren, waaronder de katachtigen, te vangen of te doden of om de lichaamsdelen van deze dieren onder zich te hebben dan wel te verkopen of ten verkoop aan te bieden.

De politie doet ten overvloede een beroep op de samenleving om dit gedrag achterwege te laten om zodoende ongerief te voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten