dinsdag 13 februari 2018

Assembleeleden onaangenaam verrast door verlies stemrecht Suriname in VN

'Wat gaat regering precies gaat doen en hoe zij zal voorkomen dat dit niet meer gebeurt?'


Verschillende parlementariërs wensten vanmiddag, dinsdag 13 februari 2018, in de openbare vergadering van De Nationale Assemblee onmiddellijk door de regering geïnformeerd te worden over het nieuws dat Suriname zijn stemrecht binnen de Verenigde Naties heeft verloren vanwege betalingsachterstand van de contributie. ABOP-Assembleelid Marinus Bee noemde de zaak rond het VN-stemrecht zeer ernstig. Hij bracht naar voren dat het college door de regering geïnformeerd zou moeten worden bij welke organisaties Suriname nog betalingsachterstanden heeft.

Tegenover de Ware Tijd stelde NDP-fractieleider André Misiekaba dat het college met betrekking tot de VN-kwestie van de regering wil weten 'wat zij precies gaat doen en hoe zij zal voorkomen dat dit niet meer gebeurt en dat andere organisaties waar wij ook achterstanden hebben in de gaten worden gehouden'. 

Carl Breeveld (DOE) vindt dat de achterstanden snel ingelopen moeten worden. 'De Surinaamse regering doet er goed aan om zo gauw als mogelijk de achterstallige contributies te betalen, evenals ook de nationale schuldeisers.'

Op de agenda stond als hoofdpunt de behandeling van het Minamata-Verdrag dat gericht is op de uitbanning van kwik. Ze kondigde ook aan dat het voornemen is om de begrotingsbehandeling 2018 donderdag te hervatten. Uiterlijk woensdagochtend verwacht de Assembleevoorzitster aanvullende documenten en informatie van de regering om de begrotingsbehandeling te kunnen voorzetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten