donderdag 1 februari 2018

Ontsnapte moordverdachte Palm al zo'n 10 maanden voortvluchtig

Palm verdachte in Nederlandse dubbele moordzaak


Het Dagblad Suriname attendeert haar lezers er vandaag, donderdag 1 februari 2018, op dat arrestant Gerel Palm al zo'n 10 maanden voortvluchtig is. Hij is op 12 maart 2017 rond vijf uur 's middags op een spectaculaire wijze ontvlucht uit de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan (PID) in Paramaribo. 

Palm was aangehouden ter zake poging tot moord, poging tot doodslag en overtreding van de Vuurwapenwet.

Hij zou volgens planning spoedig worden uitgeleverd aan de Nederlandse autoriteiten, omdat hij verdacht wordt van een dubbele moord gepleegd in Nederland. Twee Rotterdammers van 28 en 35 jaar van Antilliaanse afkomst, werden zaterdag 10 december 2016, even voor middernacht op de Middenweg in Noordeloos beschoten. De twee zijn bekenden van de politie. Ze werden ernstig gewond gevonden in een weiland langs de provinciale weg N214 tussen Noordeloos en Hoornaar. Echter, voordat de uitlevering kon plaatsvinden, is Palm ontvlucht. Hij is tot nu toe onvindbaar.

Uit het ingesteld onderzoek bleek, dat deze ingesloten verdachte rond vier uur bezoek kreeg van zijn advocaat. Kort na dat bezoek was de verdachte naar de toiletruimte gegaan. Frappant in deze, is dat de advocaat in kwestie enige tijd voor Palm ook gebruik zou hebben gemaakt van het toilet. Vanuit het toilet kwam Palm gewapend terug.

Hij liep vervolgens naar de postwacht en hield daarbij de ploegcommandant I.M. onder schot. Onder bedreiging van het wapen werd M. ontwapend. De verdachte rende toen met het dienstwapen van M. naar buiten en verliet de plek in een gereedstaande auto, een Toyota Mark-X. Daarna zou Palm enkele weggebruikers hebben aangereden.

Sindsdien is Palm uit het zicht van de politie verdwenen. De afdeling Recherche Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname is zo'n10 maanden bezig met de opsporing van deze ontvluchte arrestant.

https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/nationale-opsporingslijst/2017/juni/gerel-palm.html


Geen opmerkingen:

Een reactie posten