donderdag 1 februari 2018

Geplande acties Vereniging van Medici in Suriname opgeschort

SZF wordt in de gelegenheid gesteld de gemaakte afspraken na te komen


De algemene ledenvergadering van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) heeft gisteravond besloten de acties die gepland waren voor vandaag, donderdag 1 februari 2018, op te schorten. Dit bevestigt de voorzitter van de VMS, Pieter Voigt, op Starnieuws. 

Op ledenvergadering is besloten om het Staatsziekenfonds (SZF) in de gelegenheid te stellen de gemaakte afspraken na te komen. De resultaten van de gevoerde gesprekken tussen de VMS en SZF zijn voorgehouden aan de leden. Op grond hiervan is besloten de acties op te schorten.

Voigt is blij met het resultaat van de vergadering. Volgens hem is in de vier besprekingen met het Staatsziekenfonds (SZF) niet alleen over problemen is gesproken, maar ook is naar oplossingen  gezocht. Hij benadrukt, dat alles er aan gedaan moet worden om kwaliteitszorg te kunnen garanderen aan de samenleving.

Voigt zegt verder, dat over veel meer zaken is gesproken dan alleen zorgpunten vervat in de brief van de VMS. Door deze hele kwestie zijn mensen wakker geschud over het feit dat er wel degelijk een probleem is met de zorg. Het gaat niet alleen om geld, maar ook om het efficiënter maken van de zorg.

Vanuit de regering zal meer geld moeten worden vrijgemaakt opdat kwaliteitszorg behouden kan blijven, benadrukt de voorzitter van de VMS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten