donderdag 1 februari 2018

81 Personen in Brazilië overleden aan gele koorts

Regering voert ​​vaccinatiecampagne uit in staten Rio en Sao Paulo, topbestemmingen voor carnaval


Het Braziliaanse ministerie van Gezondheid zei dinsdag 30 januari 2018, dat de regionale uitbraak van gele koorts 81 mensen in het Latijns-Amerikaanse land heeft gedood. Volgens het ministerie zijn sinds juli 2017 in Brazilië in totaal 213 gele koortsgevallen bevestigd. 

Van de 1.080 verdachte gevallen in totaal zijn 432 ontslagen en 435 onder bewaking gehouden.


Sinds de laatste update vorige week werd vrijgegeven, is het aantal bevestigde gevallen met 83 toegenomen, met 28 nieuwe  geregistreerde sterfgevallen.


Het ministerie van Volksgezondheid zei dat er geen stedelijke gevallen zijn gemeld. Het land heeft gele koorts in de steden uitgeroeid in 1942.

De gele koortsuitbraak in grotere steden en in gebieden dichter bij de meest bevolkte steden van Brazilië, Rio de Janeiro en Sao Paulo, heeft ertoe geleid dat de regering een ​​wijdverspreide vaccinatiecampagne in de staten Rio en Sao Paulo uit voeren, twee topbestemmingen voor de Carnaval-vakantie.


Het stadsbestuur van Rio heeft geadviseerd dat niet-gevaccineerde toeristen het bos en natuurwandelingen moeten vermijden om het risico van blootstelling aan de virusziekte, verspreid door de beet van geïnfecteerde muggen, te minimaliseren.

(Suriname Mirror/Xinhua/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten