donderdag 1 februari 2018

Minister Noersalim in gesprek met de bond van Huize Ashiana en Sociale Zaken

Vakbond: 'Zaken zijn allang besproken, het gaat om de uitvoering'


Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken heeft de bond van Huize Ashiana voor vanmorgen, donderdag 1 februari 2018, uitgenodigd voor een gesprek. De afspraak is gemaakt met bondsvoorzitter Ronald Hooghart en het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Ondervoorzitter van de bond bij Ashiana, Rudolgo Palmtak, zegt op Starnieuws dat zaken allang besproken zijn en dat het gaat om de uitvoering. De nachtdienst heeft dispensatie gekregen van de bond om het werk te doen. De ochtendploeg zal afwachten wat het resultaat is van de gesprekken die gevoerd worden met de minister.

Het personeel heeft het werk gisteren uit protest neergelegd. Al jaren wordt gesproken over diverse toelagen, de herwaardering en andere administratieve zaken, zonder dat deze worden afgerond. Veel van deze zaken komen uiteindelijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken terecht, merkt Palmtak op.

De bond verwacht dat er spijkers met koppen kunnen worden geslagen tijdens het gesprek met de minister en Sociale Zaken.

De acties worden voortgezet totdat er concrete resultaten zijn bereikt. De directie van Huize Ashiana heeft intussen familieleden en vrijwilligers opgeroepen om een handje te helpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten