dinsdag 23 januari 2018

Voormalige CIA-agenten zouden cocaïne-smokkelende onderzeeër van drugsbaron Pablo Escobar hebben gevonden

Onderzeeër zou zich bevinden op geheime locatie voor kust Colombia

Onderzeeboot kan volgens geruchten Escobar's £ 50 miljard verborgen fortuin onthullen


Voormalige CIA-agenten hebben naar verluidt een van  de cocaïne-smokkelende onderzeeërs van de beruchte drugsbaron Pablo Escobar gevonden. Escobar gebruikte onderzeeërs om cocaïne van Colombia naar Puerto Rico te vervoeren, waarna het naar het Amerikaanse vasteland zou worden vervoerd.

Als de onderzeeër wordt gevonden, kan deze aanwijzingen bevatten die uiteindelijk de locatie van de volgens geruchten Escobar's £ 50 miljard verborgen fortuin onthullen.


Duikers die voor het Amerikaanse bureau werkten, verkennen een onbekende locatie voor de kust van Colombia meldt The Sun vandaag, dinsdag 23 januari 2018.

Een Discovery Channel-programma heeft twee voormalige CIA-agenten op jacht naar het onbevestigde fortuin van Escobar gevolgd. In een clip van het programma die is geüpload naar het kanaal van Discovery UK op YouTube, worden ex-CIA-agenten Doug Laux en Ben Smith gezien die voor de kust duiken, maar niets van waarde opgraven.

Onderwatercamera's laten ze zien, dat ze de zeebodem afschuren en metaal en een doos vinden, maar geen verdere aanwijzingen voor het geld. De groep concludeert echter, dat de veranderende zeebodem het wrak zou hebben verplaatst en nog steeds wordt gehoopt om het in de buurt te vinden.



Pablo Escobar, wiens leven is afgebeeld in de populaire Netflix-serie Narcos, leidde het Medellin-kartel dat 80 procent van de cocaïne leverde geconsumeerd in de VS in de jaren tachtig. Escobar begon zijn criminele carrière als een tiener die smokkelsigaretten verkocht en auto's stal in de straten van Medellin in Colombia.

Escobar stapte in de jaren 1970 over op cocaïnehandel en werd zo succesvol, dat hij 15 vliegtuigen en zes helikopters had om de drugs naar de VS te smokkelen.

(Suriname Mirror/Minutouno/The Sun/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten