dinsdag 23 januari 2018

'Curaçao kijkt bij project modernisering Isla natuurlijk naar de partners in het Koninkrijk'

'Moet ik Nederland niet om hulp vragen, omdat het om Europese Nederlanders gaat?'


Bij de uitvoering van een megaproject als de modernisering van de raffinaderij is het gebruikelijk om binnen het eigen netwerk te kijken wat de beschikbare middelen zijn. Curaçao kijkt bij zo’n project natuurlijk naar de partners in het Koninkrijk, aldus premier Rhuggenaath, die eraan toevoegde dat hij zich niet schaamt om dat te zeggen.

De minister-president legde zijn verklaring af aan het eind van een commissievergadering van de Staten die door de coalitiepartijen MAN, PAR en PIN was aangevraagd, aldus vandaag, dinsdag 23 januari 2018, het Antilliaans Dagblad. De partijen wilden met Rhuggenaath en minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling overleggen over de recente ontwikkelingen rond de modernisering en continuïteit van de raffinaderij.

In zijn toespraak riep de premier de Statenleden op om de betekenis van het woord ‘resourcefulness’ erop na te slaan.

'Wat win ik met een strijd tegen het Nederlandse Koninkrijk terwijl mijn doel is om de raffinaderij open te houden? Mijn doel is om de raffinaderij open te houden en de werkgelegenheid te behouden. Moet ik Nederland niet om hulp vragen, omdat het om Europese Nederlanders gaat? In deze zaal zijn wij allemaal Nederlanders meneer de voorzitter', aldus de premier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten