dinsdag 23 januari 2018

46-Jarige man aangehouden verdacht van oplichting en seksueel misbruik van vrouwen

Man weet op listige wijze vrouwen naar een pension te rijden om ze daar te verkrachten
 

Het Korps Politie Suriname bericht dinsdag 22 januari 2018 pas, dat M.B. (46) vrijdag 12 januari is aangehouden door de politie van ressort Centrum. Hij wordt ervan verdacht zich vorig jaar schuldig te hebben gemaakt aan oplichting en seksueel misbruik. Vier vrouwen die in afzonderlijke gevallen slachtoffers zijn geworden van zijn praktijken, deden aangifte tegen hem. Waarom de politie pas tien dagen na de arrestatie een en ander bekend maakt is niet duidelijk.,,,,

De politie vermoedt dat er meerdere slachtoffers zijn. Deze worden opgeroepen alsnog aangifte te doen. Uit verklaringen van de slachtoffers blijkt, dat de verdachte dezelfde werkwijze toegepast om hen te kunnen benadelen.

Zij zijn benaderd door B. onder het mom dat hij uit Nederland komt en Suriname niet zo goed kent. Hij beweerde op zoek te zijn naar een bepaalde plek. Bij al de gevallen boden de slachtoffers de zogenaamde buitenlander hulp aan. Zij stapten in het voertuig, waarin B. zich verplaatste, om aanwijzingen te doen naar de gezochte plek.

Onderweg deed de verdachte alsof hij wat moest kopen maar niet over Srd's beschikte, aangezien hij nog moest wisselen. De aangeefsters hebben hem geldbedragen moeten voorschieten. De man stapte uit het voertuig, deed de inkopen en nam korte tijd daarna weer plaats achter het stuur. Hij reed zonder afstemming regelrecht naar een pension met de bedoeling seks te bedrijven.

Drie van de vrouwen  lukte het daaraan te ontkomen, terwijl hij een slachtoffer met geweld heeft misbruikt.

Na de aangifte werd de auto  van de man gesignaleerd, bestuurd door een vrouw. Onderzoek wees uit dat het om de partner van de verdachte ging.

B. meldde zich op het politiebureau en werd direct aangehouden. Zijn slachtoffers hebben hem herkend. Naderhand wees het onderzoek uit, dat B. eerder in aanraking met Justitie is geweest voor soortgelijke gepleegde strafbare feiten.

Na afstemming het Openbaar Ministerie werd de man in verzekering gesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten