dinsdag 23 januari 2018

Joan Wielzen als NDP-parlementariër toegelaten tot De Nationale Assemblee

'Coronie kan zich door collectieve verantwoordelijkheid duurzaam ontwikkelen'

 
In De Nationale Assemblee (DNA) is vanmiddag, dinsdag 23 januari 2018, Joan Wielzen als NDP-parlementariër toegelaten. Zij is de tweede vrouw uit het district Coronie die toetreedt tot het parlement, zo bericht de Ware Tijd. 

In haar eerste spreekbeurt zei Wielzen, dat Coronie zich door collectieve verantwoordelijkheid duurzaam kan ontwikkelen.

(Bron screenshot: YouTube/DNA Suriname)
Wielzen legde eerst de belofte af ten overstaan van vicevoorzitter Melvin Bouva, maar werd uiteindelijk toegelaten door voorzitster Jennifer Geerlings-Simons. die het nieuwe lid erop wees dat zij nu een publieke persoon is geworden en dat spreken in het openbaar voortaan niet alleen met en applaus zal worden beloond. 'Hier gaat het er anders aan toe. U moet open staan voor kritiek', aldus Geerlings-Simons.

Ze wees Wielzen erop, dat het werk van parlementariër veel omvattend is, zoals participeren in commissievergaderingen en actief bezig zijn met projecten van het parlement.

Wielzen vervangt haar districtsgenoot Remie Tarnadi die na vier termijnen in het college te hebben gediend nu districtscommissaris is geworden van Coronie.

Door de verschillende fracties in het parlement werd Wielzen welkom geheten. Onder anderen Gregory Rusland van de NPS en Chandrikapersad Santokhi (VHP) wezen hun nieuwe collega erop dat zij haar intrede in het college doet in een tijd van crisis en dat in het algemeen alle Surinamers, maar in het bijzonder de Coroniaanse gemeenschap, haar verrichtingen zullen volgen. Zij deden een beroep op haar om zoals het parlementariërs betaamt kritisch de regering te volgen en niet te kiezen voor partij-, maar volksbelang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten