vrijdag 29 december 2017

Vicepresident Ashwin Adhin en Bond van Leraren zijn er nog niet uit

BvL: 'Doorgaan met het onderwijs onder deze omstandig- heden is voor ons niet acceptabel'
 

Rond de onderwijsperikelen zit nog steeds geen beweging. Vicepresident Ashwin Adhin heeft nog geen overeenstemming bereikt met de Bond van Leraren (BvL) over de nieuwe invulling van de resolutie waarin de betaling van de overuren en fictieve overuren geregeld is. Hij praat vandaag, vrijdag 29 december 2017, met de BvL, aldus Starnieuws.

Zoals bekend heeft minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zijn portefeuille ter beschikking gesteld van president Desi Bouterse op 13 december, nadat het VOS Directeurenberaad (Voortgezet Onderwijs voor Senioren) en de BvL het vertrouwen in hem hadden opgezegd.

Tot nu toe heeft de president de terbeschikkingstelling van de portefeuille in beraad.

BvL-voorzitter Wilgo Valies heeft intussen shopstewards laten weten, dat uiterlijk 8 januari een oplossing moet zijn gevonden. De regering is gewaarschuwd. 'Doorgaan met het onderwijs onder deze omstandigheden is voor ons onacceptabel. Om een oplossing af te dwingen zullen wij met z'n allen in eenheid moeten optrekken. Strey de foe Strey wi no sa frede',, stelt Valies.

Adhin heeft de resolutie van 29 september 2017 ingetrokken waarin de overuren vergoeding was geregeld. Ook de brieven die minister Peneux op basis van de resolutie heeft geschreven zijn vervallen. Er moet een nieuwe resolutie komen. Hierover wordt onderhandeld met het VOS Directeurenberaad en de BvL.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten