vrijdag 29 december 2017

Geen decembersalaris voor personeel Sint Vincentius Ziekenhuis...

'Aanvragen voor opnemen vakantiegelden in januari 2018 worden nog niet gehonoreerd'

'Het personeel moppert niet eens meer, ze zijn het al gewend om eind van de maand geen salaris te krijgen'


'Wij moeten u helaas berichten, dat ondanks al onze inspanningen, het ons niet is gelukt om de salarissen van het personeel over de maand december 2017 tijdig te kunnen betalen.' Met deze memo werd het personeel van het Sint Vincentius Ziekenhuis vrijdag 29 december 2017 geconfronteerd, aldus de Ware Tijd. 

Directeur Manodj Hindori stelt verder in de circulaire, dat gehoopt wordt dat met medewerking van verzekeraars en banken begin komende week nadere informatie aan de medewerkers verschaft kan worden 'wanneer de salarissen dan wel uitbetaald zullen worden'. Het personeel wordt verder voorgehouden dat vanwege de 'zeer precaire financiële situatie van het ziekenhuis' de instelling niet in staat is om aanvragen van personeelsleden voor het opnemen van vakantiegelden in januari 2018 te honoreren. 'Deze aanvragen zullen worden doorgeschoven naar de daaropvolgende maanden.'

Medewerk(st(ers schijnen zich volgens al lang te hebben berust in de situatie. Late uitbetaling van de lonen zou meer regel dan uitzondering zijn geworden.

Ook is er weinig tot helemaal geen animo om het werk neer te leggen, om zo toch iets van de ziekenhuisleiding af te dwingen. Voorts zou werkneerlegging weinig tot geen effect hebben, omdat alleen een staking van medewerkers van de operatiekamer enige druk op de ketel zou kunnen zetten. Echter zijn er in verband met de feestdagen geen operaties gepland waardoor staking volgens medewerkers geen enkele zin zou hebben.

'Het personeel moppert niet eens meer. Ze zijn het al gewend om eind van de maand geen salaris te krijgen', aldus zou de Ware Tijd hebben vernomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten