vrijdag 29 december 2017

Nog geen klachten over wateroverlast bij ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie

'Het aanpakken van het afwateringssysteem heeft zijn vruchten afgeworpen'


Tot gisteren zijn dit jaar op het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie geen klachten over wateroverlast binnengekomen. In voorgaande jaren, tijdens de kleine regentijd, hadden verschillende buurten in Paramaribo en omliggende gebieden last van overtollig water. De hoofd voorlichter van het ministerie, Raoel Swedo, zegt vandaag, vrijdag 29 december 2017, in de Ware Tijd, dat het aanpakken van het afwateringssysteem vruchten heeft afgeworpen. 

Eerder dit jaar begon het ministerie met het opschonen van verstopte rioleringen na klachten van burgers.

'We hebben dit jaar geen klachten binnen gekregen en hopen dat het zo blijft.' Wel is opgevallen dat er vaak trenzen langs de openbare weg gedicht worden door burgers. Hierdoor ontstaan problemen in de rest van de riolering en heeft er geen doorstroming van het water plaats.

Enkele kuilen en wegverzakkingen die na de recente zware regenval van de afgelopen dagen zijn ontstaan op het wegdek van verschillende straten zoals de Martin Luther King Highway en de Tout Lui Faut kanaalweg, worden provisorisch gedicht, dus via lapwerk. De voornoemde wegen zijn ook opgenomen in het nieuwe Dalian-asfalteringsproject, maar wanneer ze daadwerkelijk worden verbeterd kan op dit moment niet gezegd worden.

'De mensen zullen enig geduld moeten hebben. Men hoeft zich niet druk te maken. De werkzaamheden zijn in volle gang.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten