vrijdag 29 december 2017

Een homoseksuele man overlijdt in Sao Paulo, Brazilië, na in brand te zijn gestoken

Sao Paulo Gay Pride 2017 (Bron foto: vamosgay.com)
Verkoold lichaam van dakloze zwarte man, Alexandre, gevonden op verlaten parkeerplaats

Eén LHBT-persoon is in 2017 om de 24 uur in Brazilië vermoord


Een homoseksuele man is in Brazilië verbrand. Het verkoolde lichaam van de dakloze zwarte man, die alleen bekend was als Alexandre, werd gevonden op een verlaten parkeerplaats. Degenen die Alexandre kenden, zeiden dat hij 'erg vriendelijk en attent' was. Hij zou vaak vaatdoeken hebben verkocht op een markt in de wijk Vera Cruz in Sao Paulo. 

De snelheid waarmee LHBT's in het land worden vermoord, is dit jaar voor het eerst meer dan één per dag overschreden. Alexandre sliep in een soort schuur toen het in brand werd gestoken, volgens TeleSUR vrijdag 29 december 2017. Brandweer en ander hulppersoneel werden naar de wijk Jardim Marina gestuurd, maar vonden alleen een verbrand lijk.

Jorge Morais, een plaatselijke leraar, sprak hartelijk over Alexandre. 'Hij was erg vriendelijk en attent', zei Morais. 'Het is niet de eerste keer dat dit gebeurde. Ze hebben hem ongeveer twee maanden geledenook in brand gestoken.'

'Alexandre bleef alleen op die plek, omdat de kiosk waar hij eerder had geslapen onlangs was verkocht en de nieuwe eigenaar hem had gedwongen te verhuizen', zei Morais. 'Dat is waarom hij hier kwam wonen', legde hij uit.

In het politierapport hebben autoriteiten verklaard ,dat een brand heeft geleid tot een 'verdachte dood'. Echter, politie hoofdinspecteur Ruy de Mattos heeft gezegd, dat er nog niet genoeg bewijs is om te zeggen, dat het vuur een opzettelijke misdaad was of dat het gemotiveerd was door homofobie. 'We interviewen enkele getuigen en kunnen pas na het onderzoek een beslissing nemen', zei hij. 'We hebben getuigen nodig die ons kunnen vertellen wat er is gebeurd om de beweegredenen te bevestigen.'

Het stoffelijk overschot is overgedragen aan het Institute of Forensic Medicine.

Hoewel Brazilië het homohuwelijk in 2013 heeft gelegaliseerd en 's werelds grootste Pride-viering organiseert, zijn LGBT-aanvallen schokkend gewoon. Uit een enquête eerder dit jaar bleek, dat één LHBT-persoon in 2016 om de 25 uur in Brazilië werd vermoord. Dat cijfer staat nu in 2017 op minder dan elke 24 uur.

Van de 343 LGBT's die vorig jaar zijn vermoord, waren 173 - meer dan de helft - homo's.

Duizenden mensen marcheerden eerder dit jaar door de straten van Sao Paulo om te protesteren tegen de legalisering van de zogenaamde 'gay cure'-therapie. In september vernietigde een rechter in het land een 18-jarig verbod op de praktijk waarvan sommigen ten onrechte beweren, dat ze mensen van homoseksualiteit 'geneest'.

(Suriname Mirror/PinkNews.co.uk/TeleSUR)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten