vrijdag 29 december 2017

Na vele jaren is bromfietscertificaat nog steeds niet daadwerkelijk ingevoerd

Regeringsbesluit voor invoering van bromfietscertificaten is in november getekend


Ondanks dat het regeringsbesluit voor de invoering van bromfietscertificaten in november is getekend, blijft de uitvoering uit. Minister Ferdinand Welzijn, die waarneemt bij Justitie en Politie, zei in september, dat ernaar gestreefd werd om in november te beginnen met de uitvoering. Hij zegt nu, aldus de Ware Tijd van vrijdag 29 december 2017, dat er nog wat financiële aspecten in orde gemaakt moeten worden en stelt meer informatie in het vooruitzicht.

De minister zei eerder, dat het certificaat voor elke bromfietser verplicht zal zijn. Eerst zal begonnen worden met jongeren en personen die een nieuwe bromfiets hebben aangeschaft. Zij zullen bij de aankoop van de bromfiets de naam van de persoon die deze zal besturen moeten opgeven.

'Uiteindelijk zal elke bromfietser het certificaat moeten hebben.'

Helmut Gezius van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV) noemde eerder het certificeren van deze groep verkeersdeelnemers 'een stap in de goede richting'. Hij gelooft dat deze hierdoor meer verantwoordelijkheidsbesef zullen krijgen, maar vindt dat hen ook praktijksituaties moeten worden voorgehouden.

'Het moet niet alleen gaan om borden en maquettes. Ze moeten leren om risico's in te schatten.' Het KSV heeft in het verleden ook sessies gehouden voor bromfietsers en kwam erachter dat deze groep veel verkeersregels niet kent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten