vrijdag 29 december 2017

Parkeerbeleid in Otrobanda en Punda, Curaçao, blijft ongewijzigd

(Bron foto: Antilliaans Dagblad)
Winkeliers verliezen Kort Geding tegen Parking Authority Curaçao


Het parkeerbeleid in Otrobanda en Punda blijft ongewijzigd. Dat valt te concluderen uit het vonnis van de zaak van Downtown Management Organization Punda (DMO) en Sosiedat di Komershantenan di Otrobanda (SKO) tegen Parking Authority Curaçao (PAC). De winkeliersorganisaties verloren de zaak, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 29 december 2017.

DMO en SKO probeerden er met een Kort Geding voor te zorgen dat de rechter PAC zou bevelen de parkeerbeheeractiviteiten te staken en gestaakt te houden. Dit omdat de winkeliers in de binnenstad hinder zouden ondervinden door het beheer dat PAC uitvoert.

Bovendien stelde advocaat Eric de Vries in zijn pleitnota, dat het parkeerbeheer op onrechtmatige wijze was uitbesteed aan PAC. Het gerecht oordeelde allereerst dat ‘zeer veel tijd’ is verstreken voordat DMO en SKO in actie zijn gekomen tegen PAC, gezien het feit dat de huidige situatie al sinds 2010 bestaat. Daar bracht advocaat De Vries tegenin dat de situatie in hun ogen per 1 januari 2017 wezenlijk is gewijzigd, ‘omdat per die datum de periode van de gunning van het beheer aan PAC zou zijn geëindigd’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten