woensdag 13 december 2017

Venezolaanse president Maduro bij top Organisatie van Islamitische Samenwerking in Istanbul, Turkije

(Bron foto: Anadolu Agency)
OIC-top reactie op erkenning van Jeruzalem als hoofdstad Israël door president Trump


De Venezolaanse president Nicolas Maduro was als één van de verrassingsgasten aanwezig op de buitengewone top van de Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC) in Istanbul, Turkije, vandaag, woensdag 13 december 2017. Islamitische landen werden bijeen geroepen door de Turkse president Recep Tayyip Erdogan als reactie op de erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël door de Amerikaanse president Trump. 


Voordat Maduro vertrok naar de top zei hij in een verklaring: 'We gaan alles evalueren dat te maken heeft met solidariteit voor de Arabische bevolking van Palestina die oog in oog staat met agressie van de imperialistische regering', verwijzend naar de VS.

Venezuela heeft, evenals een meerderheid van landen in de wereld, Trump’s eenzijdige beslissing over Jeruzalem afgewezen. Het besluit van de Amerikaanse president op 6 december zorgde voor wereldwijde protesten.


Er is veel kritiek op de geringe aanwezigheid van Saudi Arabië. Maduro daarentegen oogst lof met zijn aanwezigheid op de OIC-top in Istanbul. Maduro is, zo blijkt uit een recente verklaring van CIA-directeur Mike Pompeo, het doelwit geworden van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. De Amerikaanse inlichtingendienst CIA spant zich in voor regime change in Venezuela en wil de democratisch gekozen president Nicolas Maduro afzetten.

(Suriname Mirror/Sabah/DutchTurks/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten