woensdag 13 december 2017

DA'91: '“Genoeg is genoeg, minister Robert Peneux moet gaan'

DA'91 eist onmiddellijk, oneervol ontslag van de bewindsman

Partij verwacht dat Assembleeleden president Bouterse oproepen, 'deze zelf uitgeroepen Boutist oneervol te ontslaan'


'Genoeg is genoeg. Minister Robert Peneux moet gaan.' Dat is het standpunt van buitenparlementaire oppositiepartij DA’91 naar aanleiding van het feit, dat VOS-schooldirecteuren gisteren het vertrouwen in de onderwijsminister hebben opgezegd. 'In de recente ontwikkelingen binnen ons onderwijs, met name de kwesties rond het IMEAO, heeft de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur niet geschroomd uitspraken te doen die niet alleen beledigend zijn, maar ook in strijd met de waarheid', stelt de partij in een vandaag, woensdag 13 december 2017, uitgebracht persbericht. 

Peneux heeft vanwege zijn 'zoveelste oneerlijke en valse bejegening van het onderwijsveld', volgens DA'91, wederom bevestigd ongeschikt te zijn leiding te geven als minister. DA'91 eist daarom 'het onmiddellijk, oneervol ontslag' van de bewindsman. 'We moeten een streep in het zand trekken en zeggen genoeg is genoeg.'

Van politieke ambtsdragers wordt geëist, dat zij zich houden aan een hogere standaard van bestuurlijke integriteit. De partij zegt volledig begrip te hebben voor het standpunt van het VOS-Directeurenberaad zoals gesteld in hun brief aan president Bouterse waarin het vertrouwen in Peneux wordt opgezegd.

DA'91 verwacht dat de Assembleeleden opkomen voor de belangen van de schoolgaande jeugd in het bijzonder en het onderwijsbeleid in het algemeen en de president zullen oproepen, 'deze zelf uitgeroepen 'Boutist' oneervol te ontslaan'.

De partij benadrukt, dat de strijd van de leerkrachten inherent is aan de strijd van de leerlingen en studenten voor wie het steeds moeilijker wordt om goede prestaties te boeken. Dit als gevolg van het steeds toenemend wanbeleid gevoerd door deze regering. Een beleid dat, aldus DA'91, in staat gebleken is om vorm te geven aan kwalitatief goed onderwijs, terwijl juist nu Suriname behoefte heeft aan goed, ononderbroken en toekomstgericht onderwijs.

Peneux had gisteravond, bij het doorgeven van de stand van zaken omtrent het dispuut met de VOS-directeuren tijdens de openbare vergadering in het parlement, excuses aangeboden voor uitspraken die mogelijk als grievend zijn ervaren. Hij had dat ook al per brief gedaan.

Het VOS-Directeurenberaad neemt daar echter geen genoegen mee, omdat rectificatie was geëist van volgens hen feitelijk aantoonbare onwaarheden die de bewindsman in een persconferentie en tijdens de begrotingsbehandeling vorige week donderdag in De Nationale Assemblee had gelanceerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten