woensdag 13 december 2017

Minister Peneux in brief aan VOS-Directeurenberaad: 'Wat heeft u als onwaarheid en grove leugen ervaren'

'Waaruit blijkt dat de directievoering van het IMEAO besproken is in DNA?'


Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft dinsdag 12 december 2017 in onderstaande brief aan het VOS-Directeurenberaad gevraagd wat als onwaarheid en grove leugen is ervaren. Welke uitspraken hebben geleid tot aantasting van de integriteit en het te grabbel gooien van de goede naam van directeuren en leraren, nationaal en internationaal?


(Bron foto: Nationaal Informatie Instituut)

De bewindsman wil ook weten in hoeverre de VOS-directeuren besproken zijn in De Nationale Assemblee (DNA). Dit naar aanleiding van de brief van het VOS-Directeurenberaad waarin een ultimatum is gesteld om de uitspraken binnen 24 uur te rectificeren.

'Waaruit blijkt dat de directievoering van het IMEAO besproken is in DNA?' De minister zegt dat hij pas hierop in kan gaan als concreet wordt aangegeven wat hij heeft gezegd. Het schrijven van de directeuren heeft Peneux vandaag gekregen.

'Mocht ik u beledigd, gekwetst of gekrenkt hebben met mijn woordkeuze of een onduidelijke benadering van zaken, dan wens ik dat terug te nemen. U bent mijn personeel, ik zou niet anders willen dat wij als volwassenen door kunnen gaan met het uitvoeren van ons onderwijsbeleid, zoals aangegeven in het Staatsbesluit', staat in de brief van de bewindsman gericht aan het VOS-Directeurenberaad.

De minister merkt op, dat herwaardering van het onderwijs samengaat met de ordening van het onderwijs met het doel verhogen en verbetering van de kwaliteit. Als eerste is het looncomponent gerealiseerd. Een VOS-directeur die voorheen Srd 5.004 (maximum) verdiende, krijgt na de herwaardering van het looncomponent Srd 8.091. Nu moet overgegaan worden tot het uitvoeren van de overige punten van het Staatsbesluit van 9 oktober 2017.

'Wij willen allemaal een beter onderwijs en onderwijssysteem voor ons land. Dat betekent dat er veranderingen zullen plaatsvinden binnen het onderwijs. Wij weten dat veranderingen weerstand oproepen, maar ik vraag u met ons mee te gaan in het uitvoeren van het regeringsbeleid, zodat onze studenten en leerlingen niet de dupe worden van het telkens onderbreken van het onderwijs om welke reden dan ook', stelt de minister.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten