woensdag 13 december 2017

Kustwacht Caribisch Gebied onderschept vier vaartuigen bij Spaanse Water, Curaçao, met totaal 8 Venezolanen

(Bron foto's: Kustwacht Caribisch Gebied)
Groot aantal vuurwapens met munitie en twee handgranaten aangetroffen


De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft gisteren in samenwerking met de Douane, vier vaartuigen onderschept. In totaal zaten er acht personen aan boord, allen met de Venezolaanse nationaliteit. Ze hadden een groot aantal vuurwapens met munitie en ook twee handgranaten bij zich, zo bericht de Kustwacht vandaag, woensdag 13 december 2017. 

De radaroperator van het Reddings- en Coördinatie Centrum detecteerde omstreeks twee uur 's middags de vier verdachte vaartuigen nabij het Spaanse Water.


Een Super-RHIB van het steunpunt Curaçao werd gelijk naar de aangewezen plek gedirigeerd en trof daar vier vaartuigen aan. Een van de vaartuigen was op sleeptouw. De bemanning van de Super-RHIB ging aan boord en na een onderzoek vonden ze de vuurwapens, munitie en handgranaten. De opvarenden zijn allemaal aangehouden.

De vaartuigen zijn op sleeptouw genomen en opgebracht naar het kustwacht steunpunt te Parera. Daar zijn de acht (8) verdachten met de munitie en wapens overgedragen aan het Korps Politie Curaçao.

Het informatie gestuurd optreden en de informatiedeling met de ketenpartners, in dit geval specifiek met de Douane, heeft geleid tot de wapenvangst. De zaak is verder in onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten