woensdag 13 december 2017

Ruim 500 mensen in Peru vernoemd naar personages uit wereldwijd populaire manga en anime-serie 'Dragon Ball'

Populaire namen zijn Gohan, Shen, Krillin, Piccolo, Vegeta en Freeza


Je zou behoorlijk geobsedeerd moeten zijn door 'Dragon Ball' om een kind te vernoemen naar personages als Krillin of Piccolo, maar dat is precies wat in Peru is gebeurd, zo bericht de Japanse krant Asahi Shimbun vandaag, woensdag 13 december 2017. 

Meer dan 500 mensen in de Zuid-Amerikaanse natie zijn vernoemd naar  personages uit de wereldwijd populaire manga en anime-serie van Akira Toriyama, zo maakte het nationaal Burgerzakenkantoor op 5 december bekend.

Gohan, de oudste zoon van hoofdpersoon Son Goku, was het populairst, met 169 baby's die de naam krijgen. Dit werd gevolgd door Shen met 114. Het personage Shenron arriveert om wensen uit te laten komen,, zodra de zeven ballen met sterren zijn verzameld. Er zijn echter slechts twee personen vernoemd naar Son Goku. Andere populaire namen zijn Krillin, Piccolo, Vegeta en Freeza.

Het kantoor zei dat 27 namen in totaal afkomstig lijken te zijn van 'Dragon Ball', een van de meest populaire tv-anime-series in Peru. De Peruaanse krant La Republica schreef over het fenomeen van de naamgeving en beschreef het als 'ongelooflijk .

Veel mensen zijn ook genoemd naar 'Dragon Ball'-personages in Argentinië, Chili en Brazilië, volgens mediaberichten.


(Suriname Mirror/Asahi Shimbun)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten