zaterdag 11 november 2017

Vicepresident Adhin laat zich in Coronie informeren over waterkerende dam en afvoer overtollig water

(Bron foto: NII)
Adhin voert ook oriëntatiegesprekken met entrepreneurs over uitvoeren ontwikkelingsprojecten


Het zogenoemd Nationaal Informatie Instituut, NII, bericht vrijdag 10 november 2017, pas dat vicepresident Ashwin Adhin afgelopen weekeinde een  werkbezoek heeft gebracht aan het district Coronie. Hij werd vergezeld vande ministers Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Joan Dogojo van Sport- en Jeugdzaken. De bewindsman heeft met de werkarmen van de overheid en de plaatselijke gemeenschap onder meer van gedachten gewisseld over de kwestie rond de waterkerende dam en de afvoer van overtollig water. Er zijn oplossingsmodellen aan de plaatselijke gemeenschap voorgehouden. 

De vicepresident geeft aan, dat er aan de oostzijde een overlaatklep voor de verdere verwerking van het water komt. Op plekken waar verzakkingen zijn zal de dam verhoogd en verbreed worden waarbij de afvoer van het water gereguleerd wordt via kleppen. Er wordt ook een onderzoek ingesteld naar het installeren bij de dijk van een dusdanig systeem waardoor de vegetatie in de omgeving de gelegenheid krijgt zich te herstellen.

De bewindsman geeft aan, dat in het kader van het waterbeheer, onderhoud en monitoring essentieel zijn. De vicepresident geeft verder aan, dat deze plannen de basis zullen vormen voor komende projecten die de regering wenst uit te voeren voor de verdere ontwikkeling van Coronie.

Adhin heeft in Coronie ook oriëntatiegesprekken gevoerd met entrepreneurs ten aanzien van het uitvoeren van ontwikkelingsprojecten. Volgens de bewindsman is er veel potentie in het district en ziet hij graag dat jongeren gestimuleerd worden om projecten te definiëren en op zoek te gaan naar financiering daarvan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten