zaterdag 11 november 2017

Colombiaanse nationaal vrouwen voetbalteam razend op Adidas voor keuze presentatie nieuw tenue

Adidas laat vroeger Miss Colombia-model Paulina Vega Dieppa outfit showen



Het Colombiaanse vrouwen voetbalteam is razend nadat Adidas het vroegere Miss Colombia-model Paulina Vega Dieppa gebruikte om de nieuwe outfit te onthullen. Paulina Vega Dieppa werd geselecteerd om het nieuwe tenue te presenteren in plaats van de spelers, terwijl de heren onthulling werd verzorgd door middenvelder James Rodriguez.

Paulina Vega Dieppa, een actrice, tv-presentatrice en voormalig winnares van de Miss Colombia-prijs, heeft de nieuwe outfit getoond in de Adidas-campagne die deze week werd gelanceerd.

Ondanks twee keer als tweede te eindigen in de Copa America Femenina, werd het Colombiaanse team over het hoofd gezien voor de onthulling van het shirt, wat heeft geleid tot veel kritiek op het Duitse sportkledingbedrijf, en het feit dat Colombia international en Bayern München-middenvelder James Rodriguez werd gebruikt voor de mannencampagne, hetgeen voor nog meer woede zorgde bij het damesteam.



De Colombiaanse doelvrouw, Vanessa Cordoba, gebruikte social media om de situatie aan te pakken, en hoewel ze Dieppa niet de schuld gaf voor deelname aan de campagne, benadrukte ze dat een van de speelsters in plaats daarvan geselecteerd had moeten worden, zoals de leidende spits Catalina Usme .

'Ik heb niets tegen Adidas en ik erken dat voetbal van iedereen is, of ze nu spelen of niet', zei Cordoba. 'Ik waardeer ook dat ze het shirt aan een succesvolle en invloedrijke vrouw hebben gegeven voor reclamedoeleinden. Echter, in termen van respect en verdienste, had een van de speelsters het als eerste moeten ontvangen. Het is goed dat ze beroemdheden gebruiken om het voetbal te promoten, ik ben het er gewoon niet mee eens, dat Paulina het shirt eerder moet dragen dan, laten we zeggen, Catalina Usme.'


Hun woede wordt gedeeld door het seniorenteam van mannen, met hun officiële Twitter-account waar ze hun ondersteuning aanbieden voor Cordoba. 'Cordoba's woede is volkomen gerechtvaardigd. Adidas heeft een fout gemaakt waarvan we zeker weten, dat ze dit goedmaken.'


A post shared by Paulina Vega Dieppa (@paulinavegadiep) on


(Suriname Mirror/The Independen/El Universal/Twitter/Instagram)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten