zaterdag 11 november 2017

Gezondheidsvoorlichting Medische Zending Primary Health Care in gevaar

(Bron foto: Ursine Jabini/Facebook)
Vermindering financiële bijdrage vanuit overheid leidt tot problemen


De Medische Zending Primary Health Care (MZ) stelt, dat haar gezondheidsvoor- lichting in gevaar is door de vermindering van de financiële bijdrage vanuit de overheid. MZ-directeur, Edward van Eer, benadrukte tijdens de gezondheidsbeurs te Brownsweg het belang van voorlichting over gezondheidsonder- werpen in het binnenland. De beurs werd gisteren en vandaag, zaterdag 11 november 2017 gehouden waarbij IAmGold/Rosebel Gold Mines als financieringspartner is opgetreden. Dit schrijft Starnieuws vandaag.

Dorpelingen en verschillende scholen hebben de gezondheidsbeurs bijgewoond en hebben meegedaan aan onder andere de bewegingsgymnastiek.

De beurs is tot stand gekomen door een goede samenwerking tussen IAmGold, MZ en het Diakonessenhuis. Aan de beurs, onderdeel van het gezondheidsprogramma van de goudmaatschappij, hebben tien instanties meegedaan met het verstrekken van gezondheidsinformatie vanuit hun stands. Het ministerie van Volksgezondheid ontbrak bij de opening van de beurs.

MZ heeft via haar medewerkers van verschillende poliklinieken in alle stands geassisteerd in het geven van informatie of de vertaling van gesprekken met bezoekers uit de verschillende woongemeenschappen. Ook de afdeling Gezondheidsbevordering van MZ heeft veel bezoek gehad van beursgangers, onder wie schoolkinderen.

Van Eer merkte op, dat de MZ al meer dan 250 jaren actief is in het binnenland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten