zaterdag 11 november 2017

Jeugd Verkeerspark van Curaçao in financieel zwaar weer

Alleen in schoolvakanties is het Verkeerspark open voor publiek


Het Jeugd Verkeerspark van Curaçao houdt met veel moeite het hoofd boven water. Dat zegt penningmeester Riglène de Gouverneur, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 11 november 2017. 

Sinds de overheidssubsidie van 2.000 gulden per maand in 2010 werd opgezegd, is het lastig rondkomen voor het verkeerspark. Om die reden zijn de deuren ook nog maar beperkt geopend. Alleen in de schoolvakanties is het Verkeerspark open voor publiek, doordeweeks worden er lessen gegeven aan scholen en daar buiten gaan de deuren enkel open wanneer het park is afgehuurd.

Waar het financiële tekort verder vooral in terug te zien is, is het lesmateriaal dat de vereniging heeft ontwikkeld voor basisscholieren. 'We geven aan de groepen 7 van verschillende scholen theoretische en praktische verkeerslessen en hebben een nieuw lesboek voor ze gemaakt. Maar we hebben het geld niet om het te drukken en uit te delen aan de leerlingen', vertelt De Gouverneur.

'Daarnaast maken wij in onze lessen gebruik van audiovisueel materiaal van voor het jaar 2000. Die beelden en informatie zijn verouderd en moeten dringend geüpdatet worden.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten