zaterdag 11 november 2017

Cocaïnehandel tussen Suriname-Frans-Guyana en Frankrijk ontmanteld in Franse stad Toulouse

1.3 Kilo cocaïne uit Suriname en grote sommen geld in beslag genomen



Een cocaïnehandel tussen Suriname en Frankrijk, via Cayenne (Frans-Guyana) en Toulouse, is begin november 2017 in Toulouse ontmanteld. Vijf mensen werden gearresteerd, zo bericht actu.fr vandaag, zaterdag 11 november 2017. 

Dealers, afkomstig uit Frans-Guyana, zijn door de politie gearresteerd in Toulouse, in het zuiden van Frankrijk. Agenten kwamen in actie in het district Minimes om een ​​paar jonge Guyanezen, die net voor hun ogen cocaïne hadden verkocht, te arresteren, aldus La Dépêche du Midi.

Op deze vrouw en man (26 en 28) vond de politie ongeveer 110 gram poeder verpakt in olijven en €3.000 in contanten. Agenten vonden ook een sleutel, die afkomstig. bleek te zijn van een hotel dichtbij. Toen ze daar aankwamen, kwamen ze oog in oog te staan ​​met een man uit Guyana, die 820 gram cocaïne en €1.700 euro contant bij zich had.

Alle drie werden in verzekering gesteld in het hoofdbureau van politie in de stad.

Woensdag 8 november arresteerden agenten een vrouw in een tweede hotelkamer die onder andere zo'n 410 gram cocaïne, ook verpakt in olijven, in bezit had. Uiteindelijk werd meer dan 1.3 kilo cocaïne in beslag genomen en werden vijf mensen in hechtenis genomen, evenals de 'muilezel', 51 jaar oud. Het is deze persoon die, met het risico van zijn leven, de olijven met cocaïne zou hebben ingenomen.

De cocaïne  is afkomstig van drugshandel tussen Suriname en Frankrijk, via Cayenne en Toulouse.

Ter informatie:


(Suriname Mirror/actu.fr/LaDepeche/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten