donderdag 30 november 2017

Vereniging van Apothekers: 'Verstrekking medicijnen gegarandeerd'

'Staatsziekenfonds is met de betalingen aan apotheken begonnen'


De Vereniging van Apothekers in Suriname (VvA) zegt vandaag, donderdag 30 november 2017, dat het Staatsziekenfonds (SZF) met de betalingen aan de apotheken is begonnen, aldus Starnieuws. De vereniging had enkele dagen geleden de noodkreet geuit, dat door het langdurig uitblijven van de betaling door het fonds, de dienstverlening via de apotheken op korte termijn in gevaar zou komen. 

De apotheken waren door de achterstallige betalingen niet in staat om voldoende geneesmiddelen aan te kopen en andere bedrijfskosten te betalen.

VvA-voorzitter Irvin Jong A Liem stelt, dat met de directie van het SZF afspraken zijn gemaakt zodat deze situatie zich in de toekomst niet meer hoeft te herhalen. Hij verwacht dat de dienstverlening aan de SZF-verzekerden hiermee is gegarandeerd.

Behalve de apotheken hadden ook de ziekenhuizen alarm geslagen over hun financiële situatie door het uitblijven van betalingen door het fonds. Inmiddels heeft het SZF vandaag Srd 19 miljoen overgemaakt voor de ziekenhuizen. Vertegenwoordigers van het fonds en van de Nationale Ziekenhuisraad zullen morgen op het Kabinet van de President de problemen binnen de zorgsector bespreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten