donderdag 30 november 2017

Jogi (VHP): 'Minister Algoe heeft iets te verbergen en probeert zaken te verdraaien'

'De geloofwaar- digheid van de minister is in gedrang'
 
Guyanese vissers met vergunningen vissen in Surinaamse wateren vissen, trawlers vissen in ondiep water


'De minister heeft iets te verbergen en probeert zaken te verdraaien', zo reageert Mahinder Jogi (VHP), lid van de vaste parlementaire commissie voor Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) op informatie die minister Soeresh Algoe verstrekte aan de Assemblee tijdens de begrotingsbehandeling over misstanden binnen de visserijsector, aldus de Ware Tijd vandaag, donderdag 30 november 2017. 

Hij noemde onder andere gesjoemel met visvergunningen, meerdere boten met hetzelfde registratienummer en vissmokkel naar Guyana. Veel van deze corruptieve praktijken zouden niet onder zijn ministerschap hebben plaatsgevonden.

Jogi zegt, dat de minister verzuimd heeft aan te geven hoeveel vergunningen in het algemeen zijn verstrekt en hoeveel daarvan door hem zijn afgegeven. Het Assembleelid zegt dat het niet de eerste keer is dat deze gevallen zijn aangekaart en stelt dat het niet moeilijk moet zijn om een overzicht te presenteren van handelingen die mensen plegen. 'Ik heb niet het gevoel dat de minister de waarheid heeft gesproken. Wat houdt hem tegen om te vertellen door welk Assembleelid hij telefonisch gewaarschuwd is - 'Minister yu o lasi yu post' - toen hij het onderzoek begon naar de misstanden?'

Algoe wilde geen naam noemen, ook niet toen NDP-fractieleider André Misiekaba bleef aandringen. Uiteindelijk nam de bewindsman zijn uitspraak terug.

Door deze houding komt volgens Jogi de geloofwaardigheid van de minister in gedrang.

Volgens de voorzitter van de vaste parlementaire commissie voor LVV, Amzad Abdoel (NDP), is  kamerbreed aangetoond, dat de wil aanwezig is om de misstanden op het ministerie op te lossen. Het verwondert de commissievoorzitter, dat er Guyanese vissers met vergunningen in Surinaamse wateren vissen. Ook zijn er trawlers die in ondiep water vissen. Abdoel ziet de sector als één met potentie die kan bijdragen aan de ontwikkeling van Suriname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten