donderdag 30 november 2017

Belfort (ABOP): 'Zolang ik daar zit, het niet goed gaat in het land, zal ik mijn stem laten horen'

Belfort reageert op verklaring Ministerraad over zijn opmerkingen over beleid regering

'Het is juist de president die zich niet kan beheersen'


'Zolang ik daar zit, het niet goed gaat in het land en beloftes niet worden waargemaakt, zal ik mijn stem laten horen. Daarvoor hebben de kiezers mij gekozen en daarvoor word ik betaald. Dit heeft mij juist gesterkt', zegt ABOP-parlementariër Edward Belfort vandaag, donderdag 30 november 2017, in de Ware Tijd in reactie op de verklaring die vicepresident Ashwin Adhin maandag, namens de Ministerraad, heeft voorgelezen in De Nationale Assemblee (DNA) naar aanleiding van Belfort's betoog drie weken geleden in het parlement, waarin hij zich kritisch uitliet over het regeringsbeleid.

De parlementariër maakte gehakt van het regeringsbeleid en vuurde daarbij veel vragen af op president Desi Bouterse die op dat moment in de vergaderzaal aanwezig was. Terwijl Belfort nog bezig was met zijn betoog, verliet het staatshoofd de zaal, daarbij tikkend met zijn vinger tegen zijn hoofd als teken dat het DNA-lid niet goed wijs is.

De toespraak van Belfort is niet in goede aarde gevallen bij de Raad van Ministers (RvM), die daarop een standpunt heeft ingenomen. Adhin legde, gesteund door de RvM, een verklaring af waarin hij een 'respectvolle' bejegening van het parlement naar de regering toe eist. Adhin merkte op, dat regering en het parlement elkaar met wederzijds respect moeten bejegenen.

DNA-voorzitster Jennifer Geerlings-Simons zei echter, dat Belfort tijdens zijn toespraak niemand heeft beledigd of onheus heeft bejegend. Hoewel ze zei dat ze voor zichzelf weer zou luisteren naar het betoog van het DNA-lid, bleef ze bij haar standpunt dat zij hem niet heeft betrapt op zaken waarvoor zij hem tot de orde zou moeten roepen.

Belfort stelt, dat het juist de president is die zich niet kan beheersen. De ABOP-parlementariër stelt de wijze waarop Geerlings-Simons heeft opgetreden op prijs. 'Ik heb haar ook gecomplimenteerd.' Hij had haar reactie desgevraagd wel verwacht, aangezien de DNA-voorzitster hem op die dag zelf niet in de rede is gevallen. Belfort was maandag, toen Adhin de verklaring aflegde, in Albina maar zegt dat hij de vicepresident meteen van repliek zou hebben gediend als hij aanwezig was geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten