donderdag 30 november 2017

'Onderwijsvakbond Sitek laat zich in media denigrerend en respectloos uit over ministerie van Onderwijs'

'Verklaringen over bepaalde onderwerpen zijn geheel uit de context gehaald'


Onderwijsvakbond Sitek (Sindikato di Trahadó den Edukashon na Kòrsou) heeft zich in de media denigrerend en respectloos uitgelaten over het ministerie van Onderwijs, de verklaringen over bepaalde onderwerpen zijn geheel uit de context gehaald. Dat schrijft minister Marilyn Alcalá-Wallé in een brief aan het bestuur van de vakbond, zo bericht vandaag, donderdag 30 november 2017, het Antilliaans Dagblad

De bewindsvrouwe schrijft dat ze recent kennis nam van de uitlatingen van voorzitter Darius Plantijn. Hij verklaarde, dat er geen financiële middelen zijn en dat om die reden de geplande Nationale Dialoog over het onderwijs van volgende week niet door kan gaan. De minister beaamt dat er geen middelen zijn als gevolg van de verplichtingenstop.

Plantijn verklaarde ook dat er geen geld is om de Dag van het Onderwijs te vieren. De minister zou daarom de onderwijspartners hebben uitgenodigd om in de felle zon een rondje door Punda te wandelen.

De hoofdstad Willemstad is een van de weinige steden in het Caribisch gebied die op de lijst van het Werelderfgoed is opgenomen, zo schrijft de minister. De hoofdstad verdient daarom alleen meer respect en zeker van een vakbond van onderwijskrachten, aldus de bewindsvrouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten