donderdag 30 november 2017

Auditeur-militair eist in 8 decemberproces vriijspraak tegen Dick de Bie en Errol Alibux

De Bie en Alibux hebben steeds enige betrokkenheid bij 8 decembermoorden ontkend


Auditeur-militair Roy Elgin heeft vanochtend, donderdag 30 november 2017, tijdens de zitting van de Krijgsraad vrijspraak geëist tegen de verdachten Dick de Bie en Errol Alibux in het 8 decemberstrafproces. Dat meldt Starnieuws.

De Bie is de eerste burgerverdachte tegen wie de auditeur-militair zijn eis heeft uitgesproken. Vandaag volgt ook nog de seis tegen Imro Themen en Winston Caldeira.

De Bie was in december 1982 hoofd van de Nationale Voorlichtingsdienst (NVD). Toen zijn verklaringen van Jozef Slagveer en André Kamperveen opgenomen in Fort Zeelandia.

In 1996 werd De Bie, tijdens de NDP-regering, benoemd tot minister van Transport, Communicatie en Toerisme. De Bie heeft steeds ontkend dat hij iets te maken had met de moordplannen en de uitvoering daarvan. Hij heeft zijn werk gedaan als NVD-chef.

Tegen Errol Alibux, ex-PALU-kopstuk,is onvoldoende bewijs. Hij was niet aanwezig op de krijsgraadzitting, maar werd vertegenwoordigd door advocatenkantoor Kanhai. Alibux is nu raadsadviseur en is vandaag 69 jaar geworden.

Alibux, heeft tijdens het verhoor in januari 2012 aangegeven dat hij niks te maken heeft met moord of uitlokking tot moord van vijftien critici van het toenmalige militair bewind. Alibux benadrukt dat hij ook geen adviseur was van de toenmalige legerleider Desi Bouterse. Alibux zei, dat mensen die beweren hem samen met de toenmalige PALU-voorzitter Iwan Krolis op 8 december in Fort Zeelandia gezien te hebben, niet de waarheid spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten