donderdag 30 november 2017

Staatssecretaris Knops (Koninkrijksrelaties) 'respectloos' behandeld door politicus op Sint-Eustatius

Van Putten bleef onaange- kondigd weg bij een ontmoeting met de staatssecretaris


De Telegraaf meldt vandaag, donderdag 30 november 2017, dat staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties) vindt dat hij 'respectloos' is behandeld door politicus Clyde van Putten op Sint-Eustatius. 

De CDA-bewindsman had 'een hartig woordje' met dat eilandraadslid willen spreken, maar die bleef onaangekondigd weg bij een ontmoeting met de staatssecretaris.

Van Putten raakte in op opspraak nadat hij onder meer had gedreigd Nederlandse militairen te vermoorden en te verbranden als die voet zouden zetten op zijn eiland. Het Nederlandse kabinet deed aangifte, maar de politicus wordt daarvoor niet vervolgd.


Knops zou op Sint-Eustatius met leden van de eilandsraad spreken, maar Van Putten kwam niet opdagen. Ook een gedeputeerde bleef uit protest weg, maar die had wel het lef zich af te melden. 'Dit doe je niet als iemand van zo ver komt om met je te spreken', vindt Knops van de actie van Van Putten.

Op het eiland is een luide roep om meer zelfstandigheid. Knops vindt echter dat het kleine eiland met ruim 3.000 inwoners daar helemaal niet klaar voor is. 'Dat heb ik ze ook gezegd. Dat gaat niet gebeuren.'

Het nabij gelegen eiland Saba zou als voorbeeld moeten dienen volgens de bewindsman. Daar is het bestuur wel op orde en dat is dan ook beloond met meer autonomie. Zo mag dat eiland zelf beslissen waar een deel van het geld voor wederopbouw na orkaan Irma heen mag, maar bij Sint-Eustatius wil Knops dat soort uitgaven blijven controleren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten