maandag 9 oktober 2017

Schade door rukwinden in westen Nickerie, voornamelijk aan een pelmolen en woningen

Pelmoleneigenaar Perkash Rachi verbaasd over de kracht van het natuurgeweld


Hevige rukwinden, gepaard met forse regenbuien hebben zaterdag, aldus maandag 9 oktober 2017, de Ware Tijd, 'enorme' schade aangericht in het westen van Nickerie, voornamelijk aan een pelmolen en woningen. Van de pelmolen Rachi en van enkele huizen werd het dak weggerukt. Omdat losgeraakt materiaal op elektriciteitskabels terechtkwam viel de stroom enige tijd uit. 

Burgers schoten getroffen families te hulp en ook de brandweer, politie, de NV Energiebedrijven Suriname en de bestuursdienst traden op.

Pelmoleneigenaar Perkash Rachi zegt, dat omdat het dak van het bedrijf is weggerukt, zeshonderd balen gedroogde padie en een hoeveelheid natte padie waterschade opliepen. De droge padie zal het drogingsproces opnieuw moeten ondergaan.

De ondernemer stond verbaasd van de kracht van het natuurgeweld. 'We hebben alles meegemaakt en gezien hoe een groot deel van het dak van onze molen wegvloog en terecht kwam op het wegdek.' Hij kan niet begrijpen hoe een houtenbalk van 8 bij 8 duim in stukken brak. 'Het is werk van de natuur waartegen de mens niks kan doen.' Inmiddels is de schade aan het dak hersteld.

Ook de pelmolen van ondernemer Imro Manglie liep schade op aan het dak, dat ook al is hersteld. Veel woningen, waarvan het dak al dan niet geheel was weggerukt, zijn weer in orde, maar niet alle schade is hersteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten