maandag 9 oktober 2017

Aerolineas Argentinas staakt vluchten op Venezuela

'Route wordt gestaakt om operationele redenen'


Opnieuw heeft een luchtvaartmaatschappij aangekondigd te stoppen met vluchten naar Venezuela. Het gaat om Aerolineas Argentinas, dat nog slechts een wekelijkse vlucht aanbood tussen Buenos Aires en Caracas. 

Venezuela verkeert in een diepe politieke en economische crisis. Aerolineas Argentinas meldt in een verklaring, dat de route wordt gestaakt om operationele redenen. Passagiers die al tickets hebben gereserveerd krijgen hun geld terug of kunnen zonder bijbetalen een alternatieve vlucht boeken.

De lijst van luchtvaartmaatschappijen die zich hebben teruggetrokken uit Venezuela is lang. Avianca, Delta Air, Alitalia, GOL, Tiara Air, Lufthansa, LATAM, Aeroméxico, Air Canada en United Airlines zijn de grootste namen.

Het passagiersvervoer in Venezuela is de afgelopen vier jaar met 75 procent gedaald. Onlangs hield ook de Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Aeropostal er na 88 jaar mee op. Diverse internationale airlines hebben nog miljarden dollars tegoed aan ticketopbrengsten die door de Venezolaanse regering zijn bevroren.

(Suriname Mirror/Luchtvaartnieuws.nl/Twitter/BBC)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten