maandag 9 oktober 2017

Ricardo Panka nieuwe zaakgelastigde van Suriname in Indonesië

Panka heeft komende twee jaar leiding op Surinaamse ambassade in Indonesië


De gewezen fractieleider van de Nationale Democratische Partij (NDP), Ricardo Panka, wordt de nieuwe zaakgelastigde van Suriname in Indonesië. Panka bevestigt zondag 8 oktober 2017 op de nieuwswebsite Suriname Herald, dat hij door het ministerie van Buitenlandse Zaken is aangewezen om de leiding op de Surinaamse ambassade in Jakarta over te nemen. 

Het gaat niet om een ambassadeursfunctie, maar om zaakgelastigde. Of hij ambassadeur wordt, kan hij niet bevestigen.

Het oud-Assembleelid zegt dat hij deze uitdaging zal aangaan. Panka zal de komende twee jaar de leiding hebben op de Surinaamse ambassade in Indonesië. In zijn vorige functie als Assembleelid was hij voorzitter van de vaste parlementaire commissie van Buitenlandse Zaken. In die hoedanigheid is Panka veel in contact geweest met buitenlandse diplomaten en ambassadeurs. Daarnaast is Panka ook voorzitter geweest van de ACP-EU-commissie en voorzitter van de IPU-commissie.

De aankomend zaakgelastigde zegt, dat hij zich in de afgelopen vijftien jaar bijzonder heeft verdiept op het gebied van diplomatie. Gezien de ervaringen die hij heeft opgebouwd, denkt hij dat hij zeker een goede job zal doen in Indonesië. Onlangs is hij met een beurs naar Indonesië geweest. Dit was nodig om kennis te vergaren om zijn werk in dat land namens Suriname te doen.

Naar zijn zeggen zijn er voldoende mogelijkheden voor Suriname in Indonesië. Die mogelijkheden zullen zeker bekeken worden ten voordele van beide naties, stelt Panka. De nieuwe zaakgelastigde vertrekt binnenkort naar Indonesië.

Nadat Amina Pardi in 2012 uit Indonesië werd teruggeroepen door president Desi Bouterse, heeft Chevron Kartowikromo waargenomen als tijdelijk zaakgelastigde op de ambassade. Met de benoeming van Panka heeft de ambassade weer een officiële leiding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten