maandag 9 oktober 2017

Aangehouden SLM-piloot na twee maanden voorarrest in vrijheid gesteld

Man die zijn zoon (13) mishandelde krijgt verplicht psychologische begeleiding

'Het gezin heeft de man vergeven en zijn kinderen willen dat hij naar huis komt'


SLM-piloot C.A., die bijna twee maanden in voorarrest heeft gezeten voor mishandeling van zijn dertienjarige zoon, is door de Kantonrechter voorlopig op vrije voeten gesteld. Hij krijgt wel verplicht psychologische begeleiding. Eerdere pogingen van advocaat Raoul Lobo en de familie van de verdachte om hem via de rechter-commissaris op vrije voeten te krijgen hadden niet het gewenste resultaat, aldus de Ware Tijd vandaag, maandag 9 oktober 2017. 

Het gezin heeft de man vergeven dat hij met zijn ondoordachte handeling zijn zoon een armfractuur bezorgde. 'De kinderen hebben tegen de rechter gezegd dat ze geen bezwaar hebben dat hun vader weer naar huis komt', zegt Lobo. De kinderen en hun moeder verzochten de rechter-commissaris vorige maand schriftelijk om A. voorlopig in vrijheid te stellen. Ze zeiden hem te missen en zich zorgen om hem te maken.

Op de eerste rechtszitting vorige week hebben de kinderen de Kantonrechter verteld hoe het zover is gekomen, dat hun vader zijn zoon heeft mishandeld.

Volgens Lobo is de rechter ervan overtuigd dat A. weet hoe het hoort, omdat hij hoogopgeleid is. Het gezin zou tevreden zijn met het besluit van de rechter om de man psychologisch te laten begeleiden.

De eerstvolgende zitting in de zaak is in december. Directeur Robbi Lachmising van de SLM zei eerder, dat het bedrijf bereid is hem te begeleiden. Over voortzetting van de werkrelatie zal het bedrijf zich pas uitlaten nadat vonnis is gewezen in de zaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten