maandag 9 oktober 2017

Doekhie (NDP) neemt voortouw in actieproject schoonmaak Bigipan

'We gaan niet met graafmachines, maar met houwers en zagen om gebied te ontdoen van alle rommel'
 


Assembleelid Rachied Doekhie (NDP) heeft in zijn hoedanigheid van volksvertegenwoordiger van Nickerie een project geïnitieerd waarin het Bigipan beschermd gebied zal worden schoongemaakt. Bigipan is de grootste lagune binnen het bijzonder beheersgebied, dat bekend staat als de ‘kraamzaal van vissen, garnalen en vogels’, aldus vandaag, maandag 9 oktober 2017, het Dagblad Suriname. 

Doekhie voert aan, dat al zo'n twee jaren wordt gewacht op de werkzaamheden die een aannemer in opdracht van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie moet verrichten.

'In afwachting heb ik toen besloten om alvast met enkele touroperators, vissers en hun vrienden en de districtscommissaris een project te initiëren waarin het kanaal komende week zelf zal worden schoongemaakt. Wij gaan niet met graafmachines, maar met houwers en zagen om het gebied te ontdoen van alle rommel. Het heeft geen zin om Srd 100 aan vis te verkopen, terwijl je een propeller moet kopen van Srd 1.000', zegt de politicus.

Het gebied is een belangrijke trekpleister voor toeristen. Doordat de waterstand heel laag is, wordt het op- en afvaren van boten bemoeilijkt.

Doekhie voert aan, dat hij in 1998 als toenmalig districtscommissaris het gebied al had laten uitbaggeren. Toen werden ook machines van vrienden van Nickerie ingezet. 'Het gebied was dichtgeslibd en er bestond helemaal geen kreek meer. Het was het eerste project dat ik als districtscommissaris heb aangepakt. Daar zijn toen ook enkele kampen gebouwd', aldus Doekhie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten