maandag 9 oktober 2017

Economische crisis Venezuela dwingt mensen te Caracas open rioolwater in te gaan op zoek naar waardevolle goederen

Op zoek in afval om te overleven...

(Bron foto's: L.M. Lopez/Al Jazeera)

Een economische crisis heeft veel Venezolanen het rioolwater van de Guaire-rivier ingedreven op zoek naar waardevolle spullen. Het afvalwater van de stad leidt naar de rivier, maakt het bruin en vult de lucht met een misselijk makende stank. Maar, sinds de economische crisis is het hier, in dit rioolwater, dat sommige Venezolanen zoeken naar een manier om te overleven, een manier om een ​​beetje geld te verdienen en hun gezinnen te voeden, zo schrijft nieuwszender Al Jazeera vandaag, maandag 9 oktober 2017.

Dagelijks struinen groepen Venezolanen door het afval, dat in de rivier is gedumpt, in de hoop  sieraden te vinden die mogelijk bij mensen in een afvoer zijn gevallen en uiteindelijk in het riool belanden.


Het is niet alleen in de rivier dat mensen in afval zoeken.. De snelweg Francisco Fajardo ligt net stroomafwaarts. Zes mensen leven onder de brug, onder het geluid en de uitlaatgassen van de passerende auto's. Net zoals veel andere Venezolanen die in Caracas wonen, worden ze gedwongen om hun dagelijks eten in het afval te zoeken.


In de late namiddagen, wanneer supermarkten dicht gaan en restaurants hun restjes weggooien, gaan ze op zoek, in vuilnisbakken zoekend, in de hoop iets te eetbaars te vinden.....


(Suriname Mirror/Al Jazeera)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten