woensdag 8 juli 2020

Zeker zeven mensen gedood door ontploffende tankwagen bij Pueblo Viejo, Mexico

Mensen tappen brandstof uit van weg geraakte tankwagen, die plots ontploft


In het noorden van Colombia is maandag 7 juli 2020 een gruwelijk ongeluk gebeurd. Een tankwagen raakte van de weg, waarna een menigte zich rondom de wagen had verzameld om brandstof af te tappen. 

Op dat moment ontplofte de wagen, waardoor ten minste zeven mensen om het leven kwamen. Tientallen anderen raakten gewond.



Het ongeluk gebeurde op een weg in de buurt van Pueblo Viejo, in het noorden van Colombia. Een tankwagen raakte van de weg en kantelde, volgens de lokale politie vermoedelijk, omdat de chauffeur achter het stuur in slaap was gevallen. Dat melden lokale media.



De tankwagen trok al gauw aandacht van lokale bewoners, die met emmers en slangen probeerden benzine uit de wagen te halen. Op beelden op social media is te zien hoe een grote menigte zich rond de gekantelde tankwagen verzameld heeft als de wagen ontploft. Zeker zeven mensen zijn bij die ontploffing om het leven gekomen. Meer dan veertig anderen zijn bij het ongeluk gewond geraakt. Sommigen hebben ernstige brandwonden, waardoor gevreesd wordt dat het dodental nog verder op kan lopen.

De lokale autoriteiten melden dat de politie had gewaarschuwd voor ontploffingsgevaar.

(Suriname Mirror/El Tiempo/Radio Nacional/Twitter/El Heraldo)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten