woensdag 8 juli 2020

Brunswijk (ABOP): 'Ik wil nu in de uitvoering'

'Om mensen te kunnen helpen moet je in de uitvoering zitten'


De handtekeningen om presidentskandidaat Chandrikapersad Santokhi en vicepresidentskandidaat Ronnie Brunswijk voor te dragen zijn verzameld. De indiening van de kandidatenlijsten zal vandaag, woensdag 8 juli 2020, plaatsvinden in De Nationale Assemblee. 

Brunswijk, die nu nog Assembleevoorzitter is, heeft in gesprek met Asosye-verslaggever Gilles Nasa aangegeven, dat hij nu in de uitvoering wil, zo schrijft Starnieuws. Om mensen te kunnen helpen, moet je in de uitvoering zitten, aldus Brunswijk. In De Nationale Assemblee vindt de controle van het beleid plaats. De politicus merkte op, dat iemand anders op de post geplaatst kan worden, maar er is geen garantie dat de persoon de zaken waarvoor Brunswijk zich sterk maakt, daadwerkelijk zal uitvoeren. Hij verwees naar de periode toen Robert Ameerali namens ABOP het vicepresidentschap bekleedde.

Hij wil zich als voorzitter van de ABOP, naast geheel Suriname, ook richten op het wegwerken van de achterstanden in het binnenland. Door de post van vicepresident kan hij veel meer doen voor mensen dan in de positie van Assembleevoorzitter. Hij benadrukt, dat de post van vicepresident belangrijker is om de noden van de mensen te kunnen verlichten. Daarom kiest hij voor deze positie, want dan weet hij zeker dat zaken daadwerkelijk gerealiseerd zullen worden.

Over de kritiek die er is op Brunswijk, dat hij concessiehouder is en niet naar het buitenland kan, omdat hij veroordelingen op zijn naam heeft staan, zei de politicus dat in de democratie iedereen zijn mening mag hebben. Hij voerde aan, dat president Desi Bouterse tien jaar lang president is, terwijl hij ook is veroordeeld. Hij trekt zich niet zoveel aan van de kritiek....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten