woensdag 8 juli 2020

90 Patiënten dinsdag 7 juli genezen verklaard - 16e Dode te betreuren

Aantal positieve besmettingen gestegen met 20


Door het versoepelde ontslagbeleid zijn dinsdag 7 juli 2020  90 personen die Covid-19 positief waren, ontslagen. Het aantal genezen personen is van 315 gesprongen naar 405. Het aantal positieve gevallen is gestegen met 20. De actieve gevallen zijn van 285 teruggelopen naar 204. Tot nu toe zijn 634 personen geïnfecteerd geraakt met het coronavirus. 7 Patiënten zijn opgenomen in de Intensive Care Unit van ziekenhuizen. Een tweede Covid-dode werd genoteerd. Het aantal levens dat te betreuren valt aan Covid-19 is gestegen naar 16. De man is overleden in de Intensive Care Unit (ICU) van Regionaal Ziekenhuis Wanica. Eerder op de dag was een patiënt in Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) overleden. Dit meldt Starnieuws.

216 Personen die in overheidsquarantaine waren, mochten dinsdag ook naar huis. Van de 441 personen die in quarantaine waren, zijn nog slechts 225 over.

Mensen die terugkeren uit Nederland mogen nu gewoon naar huis. Zij moeten wel twee weken thuis in quarantaine. Van de ruim 1.000 repatrianten is slechts één persoon op de J.A. Pengelluchthaven positief getest op Covid-19, deelde Cleopatra Jessurun, directrice van het ministerie van Volksgezondheid, maandag mee tijdens de persconferentie van het Covid-19Managementtean. De kans is klein dat iemand die uit Nederland komt Covid-19 positief is, meent Jessurun.

Voor passagiers uit landen als Brazilië en de Verenigde Staten hanteert Suriname zeven dagen overheidsquarantaine en zeven dagen thuisquarantaine. De meeste symptomen uiten zich tussen vijf en zeven dagen. 38 Procent van de personen die in quarantaine is geplaatst, is positief getest op het virus. Dit zijn mensen die hier contact hebben gehad met een besmette persoon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten