vrijdag 3 juli 2020

Toestand PL-voorzitter Paul Somohardjo stabiel - Somohardjo heeft intensive care AZP verlaten

'Het virus discrimineert niet kan en ons overrompelen, ik maak het gelukkig goed'


PL-voorzitter Paul Somohardjo heeft gisteren de intensive care van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) verlaten. Zijn toestand is stabiel, maar hij wordt nog wel gemonitord. Het medisch team gaat onder meer na of hij in staat is om zonder extra medicatie verder te gaan en houdt de gezondheidstoestand van de politicus nauwlettend in de gaten. 

Somohardjo zegt 'ontzettend dankbaar' te zijn is voor alle beterschap wensen en steunbetuigingen vanuit de samenleving, in het bijzonder zijn partijgenoten, familie en vrienden.

Woensdag werd bekend dat hij positief werd getest op Covid-19. 'Hieruit blijkt eens te meer, dat het virus niet discrimineert en ons kan overrompelen. Ik maak het gelukkig goed en ben u allen bijzonder dankbaar voor uw beterschap wensen', zegt hij vandaag, vrijdag 3 juli 2020, aldus Starnieuws.

'Mijn situatie is op dit moment stabiel. Het medisch team dat mij behandelt, is zeer deskundig en ik word nauwlettend gemonitord. Vanuit deze plek wil ik een beroep op u doen om de juiste voorzorgsmaatregelen te blijven nemen om zoveel mogelijk besmetting met Covid-19 te voorkomen. Ik hoop heel gauw weer volledig hersteld te zijn.'

Inmiddels zijn de gebouwen op het PL-terrein te Beekhuizen volledig ontsmet. Personen die nauw contact hadden met de politicus zijn intussen ook al in kaart gebracht en, waar nodig geacht, in quarantaine geplaatst.

Somohardjo heeft van het medisch team het advies gekregen om het de komende dagen nog rustig aan te doen.

Gisteren zijn ook Assemblee-voorzitter Ronnie Brunswijk en NPS-ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo uit de intensive care van het AZP ontslagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten