vrijdag 3 juli 2020

Protocol voor herstart onderwijsproces toets- en examenkandidaten

Veel ouders en leerlingen bezorgd over de veiligheid


Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft onderstaand protocol ontwikkeld voor de herstart van het onderwijsproces voor toets- en examenkandidaten. Het onderwijsproces voor leerlingen die een toets moeten maken of examens start komende maandag, 6 juli, aldus Starnieuws vrijdag 3 juli 2020. 

Er heerst onder ouders en leerlingen grote bezorgdheid over de veiligheid, aangezien er nog steeds dagelijks veel mensen besmet raken met het coronavirus.

In het protocol worden tot in de details praktische aspecten rond veiligheid en hygiëne geregeld. Tussen leerlingen en leerkrachten en onderling moet de 1.5 meter afstand worden bewaard. Per lokaal mogen maximaal 13 leerlingen worden opgevangen. De handen moeten gewassen en ontsmet worden vóór de leerlingen de klas binnengaan. Op de vloer worden markeringen aangebracht van de afstand die gehouden moet worden.

Na elke wisseling van de les moeten deurknoppen, tafels en stoelen worden ontsmet. Iedereen moet een mond- en neuskap op hebben, die in de pauze kan worden afgedaan.

Ook voor leerkrachten en leerlingen die aangewezen zijn op bus- en bootvervoer houdt het protocol in dat slechts 14 passagiers plaats mogen nemen in een bus bestemd voor 30 personen. Per boot is het maximum vastgesteld op maximaal 8 tot 10 personen. Bij het instappen in de bus of boot worden de handen ontsmet met alcoholoplossing











Geen opmerkingen:

Een reactie posten