vrijdag 3 juli 2020

Gewapende bende richt bloedbad aan in afkickkliniek Mexico

Zeker 24 mensen gedood in afkickcentrum in Irapuato


In de Mexicaanse stad Irapuato heeft een gewapende bende zeker 24 mensen gedood in een afkickcentrum. Dat hebben overheidsfunctionarissen bevestigd. Bij de aanval van woensdag 1 juli 2020 raakten zeven anderen gewond, van wie drie in kritieke toestand verkeren. 

Het is niet duidelijk hoeveel mensen aanwezig waren in het gebouw, dat volgens de Mexicaanse politie niet als officieel behandelcentrum geregistreerd staat.


Volgens de gouverneur van de deelstaat Guanajuato, Diego Sinhue, is een drugsbende verantwoordelijk voor de aanval.



Afkickklinieken zijn in Mexico vaker doelwit van drugsbendes.

De aanval van woensdag was volgens persbureau AP een van de meest dodelijke in tien jaar. Vorige maand pleegde een gewapende groep eveneens een aanval op een ander behandelcentrum in Irapuato. Daarbij kwamen tien mensen om het leven.

In de deelstaat Guanajuato is het geweld de afgelopen maanden opgelaaid door een strijd tussen een nieuwe en al gevestigde bende. Vorig jaar was Guanajuato met 61 moorden per 100.000 inwoners de meest gewelddadige deelstaat.


De Mexicaanse president López Obrador zette in 2019 een nieuwe militaire eenheid op om het drugsgeweld in zijn land een halt toe te roepen, maar die is daar vooralsnog niet in geslaagd.

Irapuato ligt in de provincie Guanajuato, waar drugskartels elkaar op leven en dood bevechten om de macht in het gebied. De regio geldt als een van de gevaarlijkste van het land. President Lopez Obrador heeft beloofd er iets aan te doen. Vorig jaar werden in Mexico bijna honderd mensen per dag vermoord als gevolg van bendegeweld. De meeste moorden worden niet opgelost.



(Suriname Mirror//Milenio/Twitter/El Universal/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten