vrijdag 3 juli 2020

Covid-19 Managementteam in overleg met OWT&C over opstarten transportsector

PLO wil maandag 6 juli bussen laten rijden tegen stadsrittarief van Srd 4

Regering heeft nog geen toestemming verleend voor hervatten ritten en verhogen tarief


Het Covid-19 Managementteam heeft vandaag, vrijdag 3 juli 2020, een onderhoud met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) over het opstarten van de transportsector. Dit meldt Starnieuws. De Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) heeft eenzijdig aangekondigd dat de bussen maandag zullen rijden. Voor een stadsrit moeten mensen Srd 4 betalen. 

Er wordt vandaag ook gesproken met het PLO-bestuur. Tussen OWT&C en de PLO is geen overeenstemming over het opstarten van de lijndiensten. Nog steeds is het stadsrittarief niet verhoogd. Bovendien moet het Covid-19 Managementteam nog adviseren over het hervatten van de diensten aan de samenleving. stadstarief van Srd 4

President Desi Bouterse heeft eerder maatregelen afgekondigd die nog steeds gelden. Op grond hiervan zijn nog niet alle sectoren opgestart.

Het Managementtean had aangegeven, dat de president binnenkort met nieuwe richtlijnen komt. Intussen worden met diverse sectoren gesprekken gevoerd. Verschillende bedrijven hebben maatregelen getroffen zodat de deuren veilig geopend kunnen worden voor het publiek.

Chauffeurs zijn, net als anderen die geen werk hebben, in aanmerking gekomen voor Srd 1.500 in mei en hetzelfde bedrag in juni uit het Covid-Steunfonds. Tussen de PLO en OWT&C zijn gesprekken die gepland waren,niet doorgegaan. Het wachten beu, is besloten vanaf maandag te rijden. Vanaf medio maart ligt het openbaar vervoer stil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten