vrijdag 3 juli 2020

Jaloerse familiehond doodt pasgeboren baby's in Brazilië

Hond voelde zich misschien 'buitengesloten' nadat tweeling was geboren


Twee pasgeboren tweelingzusjes in Brazilië zijn door de gezinshond gedood in wat familieleden beschrijven als een mogelijke daad van 'jaloezie', aldus een bericht donderdag 2 juli 2020. 

Elaine Novais had haar te vroeg geboren baby's van één maand, Anne en Analú, even alleen gelaten terwijl ze op 23 juni met een buurvrouw in haar huis in Piripá sprak, toen de Labrador-Foxhound-mix toesloeg, volgens The Sun woensdag 1 juli.


Novais, 29, hoorde de baby's huilen in een slaapkamer en sleepte de hond weg, maar het dier had hun buik al ernstig verwond, aldus een politierapport. Een buurman, die als verpleegassistent werkte, haastte zich om de tweeling te helpen en ze werden naar het gemeentelijk ziekenhuis Maria Pedreira Barbosa gebracht, waar ze volgens het rapport dood werden verklaard.

Novais stortte ineen van schrik en verdriet nadat ze had gehoord dat ze waren overleden. 'Dit heeft de ouders verwoest', zei buurvrouw Maria de Jesus. 'Ik bid dat ze niet in een depressie terechtkomen, maar het zal moeilijk zijn, omdat de kinderen mooi waren, echt geliefd.'



De hond woonde vijf jaar bij Novais en haar man, Regis, en was meestal zachtaardig, maar voelde zich misschien 'buitengesloten' nadat de tweeling was geboren, zei een niet nader genoemd familielid. 'We denken dat het dier met de komst van de tweeling niet langer de aandacht en genegenheid van de eigenaren had die het gewend was', zei een niet nader genoemd familielid. 'Dit kan een soort van jaloezie hebben veroorzaakt en ertoe geleid hebben dat een normaal volgzaam dier de kinderen aanviel.'

Een van de baby's stierf onmiddellijk aan de wonden, terwijl de andere ernstig gewond raakte en volgens het rapport een hartstilstand kreeg.

Het echtpaar heeft twee honden, maar de tweede wordt niet verondersteld betrokken te zijn geweest bij de aanval.

De tragische gebeurtenis komt nadat Novais en Regis, 32, zonder succes negen jaar lang hadden geprobeerd een gezin te stichten. Ambtenaren in Piripá, een kleine stad in het noorden, betuigden hun medeleven met de diepbedroefde ouders. 'In het licht van dit onmetelijke verlies, betuigen we onze medeleven en medeleven met de ouders Elaine en Regis, en hun vrienden en familie in dit moment van verdriet en pijn', zei de stad in een verklaring.

(Suriname Mirror/The Sun/Magg.Sapo/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten