donderdag 2 juli 2020

NPS-voorzitter Rusland én echtgenote Covid-19 positief

'Ik zal zoveel mogelijk van huis uit verder gaan met het vele werk dat verzet moet worden'


NPS-voorzitter Gregory Rusland én zijn echtgenote zijn woensdag 1 juli 2020 Covid-19 positief bevonden. Zij zijn thuis in zelf-isolatie en worden medisch gemonitord. VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft negatief getest. Het medisch advies is gegeven om alle activiteiten af te zeggen en in zelf-isolatie te gaan.

De NPS-leider zegt op Starnieuws, dat hij zich niet ziek voelt. Hij zal zijn werkzaamheden van huis uit elektronisch doen. Rusland weet niet hoe hij besmet is geraakt. Hij had wel vergaderd met politici die positief zijn bevonden. Mogelijk is hij zo besmet geraakt.


Intussen heeft hij de opdracht gegeven om het partijgebouw te sluiten. Ook zullen mensen die intensief in contact waren met hem worden gevraagd om zich te testen. Enkelen zijn al getest. Ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo is ook positief getest.

'Mijn vrouw is drie weken nergens gegaan, omdat zij niet besmet wilde worden', zegt Rusland. Voor haar is het een klap, dat ze toch besmet is geraakt door hem.

De politicus merkt op, dat hij de afgelopen periode juist voor het werk veel heeft vergaderd. 'Ik zal zoveel mogelijk van huis uit verder gaan met het vele werk dat verzet moet worden in deze periode', zegt Rusland. Er moet nog overleg gevoerd worden over het verdere verloop rond de verkiezing van de president en de vicepresident en de overdracht van het bestuur van het land aan de nieuwe coalitie.

 De NPS-voorzitter roept eenieder op zeer voorzichtig te zijn, omdat blijkt dat hoe voorzichtig je ook bent, het virus agressief in het verspreiden blijkt te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten