donderdag 2 juli 2020

Huishoudelijke vergadering Assemblee weer uitgesteld, tot maandag 6 juli

President Bouterse is negatief getest - Alle Assembleeleden worden getest


De huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee is voor de tweede keer uitgesteld. Deze zou vandaag, donderdag 2 juli 2020, gehouden worden, maar werd gisteren uitgesteld tot morgen. Nu gaat de vergadering maandag 6 juli door. Dit heeft de griffier namens voorzitter Ronnie Brunswijk aan de leden meegedeeld, zo meldt Starnieuws. 

Brunswijk is positief getest op Covid-19. Ook NPS-voorzitter Gregory Rusland, lid van De Nationale Assemblee, is positief getest. Hetzelfde geldt voor NPS-ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo en PL-voorzitter Paul Somohardjo. President Desi Bouterse, die ook contact had met de leiders van de aankomende coalitie, is negatief getest.

Het medisch team is bezig om de contacten van de positief bevonden mensen na te gaan. Assembleeleden worden ook getest. De testen zullen zondag worden verricht door het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG. Aanvankelijk zouden de volksvertegenwoordigers vandaag worden getest.

De verkiezing van de president en vicepresident zal verder opgeschoven moeten worden nu de huishoudelijke vergadering pas maandag doorgaat. Daarin moet formeel de datum van de verkiezing worden bepaald. Voor de kandidaatstelling moeten drie dagen worden uitgetrokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten