donderdag 2 juli 2020

Geen tweede lockdown in de hoofdstad van Colombia

Tweede lockdown Bogota niet nodig na grote capaciteitsuitbreiding ICU 


De burgemeester van de hoofdstad van Colombia, Bogota, zei dat ze geen tweede lockdown instelt, met het argument dat het ministerie van Volksgezondheid zou zorgen voor jntensive care units (ICU's) om Covid-19-patiënten te behandelen. 

Na een ontmoeting met minister van Volksgezondheid Fernando Ruiz, zei burgemeester Claudia Lopez dat het ministerie zwoer de hoofdstad meer te geven dan de beloofde 425 ICU voor eind augustus. 'Er zal geen nieuwe lockdown zijn', zei Lopez. 'We gingen van het aanbieden van 425 ventilatoren in drie maanden tot het krijgen van 430 in deze twee weken, 300 later en de garantie dat als we meer nodig hebben, ze die zullen leveren. Bedankt, ministerie van Volksgezondheid.' 


Claudia Lopez Lopez had de druk op de regering van president Ivan Duque opgevoerd en dreigde de plannen voor economische reactivering van de regering op te schorten als een bezettingsgraad van 75% op de ICU haar ertoe dwong een rode waarschuwing te geven.

Het toegenomen aantal ICU's, 'toegevoegd aan de reeds door Bogota gekochte, stelt ons in staat om in juli een goed zorgsysteem te hebben', aldus de burgemeester. De agressieve onderhandelingstactieken van Lopez om de ineenstorting van het gezondheidszorgsysteem in de stad van 7 miljoen mensen te voorkomen, irriteerden duidelijk de administratief directeur van Duque, Diego Molano, die Caracol Radio vertelde dat 'je geen ventilatoren beheert door te schreeuwen'.

De burgemeester van Bogota accepteerde geen neerbuigende houding van de rechterhand van de president en vertelde Molano op Twitter, dat ze hem alleen liet zien hoe het is 'als een vrouw een krachtige man laat zien, voegt hij niets toe aan een discussie'.


Nadat ze zich hebben overgegeven aan Lopez, zullen Duque en zijn minister van Volksgezondheid nu hun inspanningen moeten opvoeren om ICU's en ventilatoren te krijgen die aan andere burgemeesters en gouverneurs zijn beloofd.

Met stijgende infecties in de VS en Latijns-Amerika is de vraag naar deze levensreddende medische apparatuur groter dan ooit en dus uiterst moeilijk te verkrijgen. De gezondheidszorg in het zuiden van het land stortte al weken geleden in en de situatie aan de Pacifische en Caribische kust is kritiek. Ziekenhuizen in grote steden als Cali en Barranquilla staan ​​op instorten met een bezettingsgraad van meer dan 80% op de ICU. Het hoogtepunt van de pandemie wordt pas eind augustus verwacht.

(Suriname Mirror/Colombia Reports/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten